Att vandra är att utöva grundformen av alla äventyr. Du ska ta dig från A till B. Ibland vet du vad som väntar, oftast inte. Det enda du behöver är din kropp.

 

 

 

Tansvägga Naturreservat

 

Ett riktigt naturparadis med allt vad det innebär. Magnifika vyer, rikt djurliv och John Bauer-liknande skog.

Tansvägga Naturreservat är ett av alla guldkorn vi har i området som väldigt få besöker. Anledningen kan vara att det inte ligger längs med de större genomfarts-lederna. Eller är det på grund av det rika djurlivet med Lo, Varg och Björn..?

Vandringen är lätt och behaglig. Predikstolen ger, som namnet antyder, otroliga möjligheter till vackra bilder. Har vi tur så stöter vi också på spår av något av de stora djuren vi har i Sverige?!

Lunchen äts bredvid elden där både kaffet och maten smakar extra gott.

 

Att vandra i Tansvägga Naturreservat ger mersmak på den vilda naturen, så förvånas inte om du efter att du kommit tillbaka plockar fram kartan och börjar planera inför framtiden.

 

 

Mer information---/

Carl Larsson leden

 

Den världsberömda konstnären hade två hem, ett i Sundborn och ett i Falun. Vandra i Carl´s fotspår och inspireras.

Turen startar vid Lugnet friluftsområde och vi vandrar de gamla stigarna emot Carl Larssons hem i Sundborn. Kanske var det på dessa stigar som mycket av hans inspiration kom ifrån?

Vandringen är enkel och vi tar tid till att njuta och att ta in naturen. Vi stannar längs stigen och kokar kaffe och äter lunch. Väl framme i Sundborn finns möjligheten till ett besök på Carl Larssons välkända sommarhem, innan vi tar bussen tillbaka till Falun.

 

 

Mer information---/

Höstvandring i Grövelsjön

 

En weekendvandring i fjällvärlden under perioden den är som mest kontrastrik. Solen värmer våra kinder samtidigt somde den sköna fjäll-friskheten infinner sig.

Vi samlas i Falun på torsdag morgon för transport med minibuss upp emot Grövelsjön. Vi stannar i Älvdalen och äter lunch. Väl framme i Grövelsjön börjar vi med att slappna av med en kopp kaffe. Packningen gås igenom en sista gång innan vi vandrar iväg på den första dagsetappen. Vi vandrar mellan 10-15 km per dag i böljande terräng och väljer nattplats utifrån läge och väder. Halva turen går in i Norge och vi ser hur bergen ändrar sitt utseende. Terrängen är lättvandrad och välmarkerad.

 

Mer information ---/

Faluns Naturreservat

 

Falun är placerat i mitten av två mycket spännande naturreservat.

 

Lugnets naturreservat är inte bara arenan för världsevenemang som Skid-VM, Clash of Nations och Världscupen i längdskidor. Går man bortom spåren finner man natur som inbjuder till äventyr. Vandra i närheten av rovdjur och en rik flora. Kom nära Faluns gruvhistoria och njut av utsikterna som poppar upp titt som tätt.

 

Stångtjärns naturreservat ligger på norra sidan om Falun och är ett populärt område året om. Skogen är rik på djur, svamp och bär. Har man tur kommer man nära både älg och vildsvin. Efter vandringen kan man med fördel ta ett bad i själv Stångtjärn.

 

 

Mer information---/

Äventyr

+46 (0)704 137 237